Турција: Повеќе од 400 вработени во „екс-опозициските“ медиуми добија отказ

Повеќе од 400 вработени во турските „опозициски“ медиуми биле отпуштени во петокот. Новинарите кои ги напуштиле своите работни места биле дел од

Прочитај повеќе...

Факултетот не е клуч за успехот – открива најновото истражување на „Гардијан“

Независната британска новинарка Хелен Вајтхаус во британски „Гардијан“ открива дека по втората година на факултет таа ги напуштила студиите, а

Прочитај повеќе...