Додека се млади жените избираат “фраери”, но кога ќе решат да се мажат…

Додека се сеуште незрели, девојките бираат “фраери”, “фалбажии”… Но кога ќе решат да се мажат, во потрага се по скромни, примерни и стабилни момци. Тоа се покажало во истражувањето од Мичиген кое го спровел цел тим за цел на Др. Дарлил ван Тогерен.

пар
Тие дошле до заклучок дека скромноста како особина е тоа што жените највеќе го ценат, бидејќи го дожувуваат како карактеристика на луѓе кои се способни да ја занемарат својата желба за доминација. Тоа значи дека, за разлика од лошите момци кои се егоистични и арогантни, врската ја ставаат на прво место.

– Иако се чини дека скромноста е занемарена вредност, всушност и не е така. Жените кои се мажат за такви момци велат дека се најдобар “материјал” за долга врска и брак, бидејќи не се себични и ја ценат партнерката – вели Тогерен.

loading...
baner