Ова се најубавите брегови во светот

Студија, која била спроведена од компанијата Ројал Карабијан во соработка со блогерката Лајла Свон и психологот доктор Дејвид Холмс, ги открива најубавите плажи во светот.

Доктор Холмс за потребите на истражувањето смислил специјална математичка формула за пресметување на убавината на плажата, а со компјутер пресметува и во предвид ги зема бројните фактори како бојата на морето, колку е чиста плажата и песокот, квалитетот на воздухот, временските услови во текот на годината и разни интересни работи, пишува Лонли планет.

На самиот врв на листата се нашле островите Палма во Дубаи, на второто место е плажата во градот Блекпул во Англија, а на третото место се наоѓа мескиканскиот залив во САД.

Целокупната листа изгледа вака :

1. Дубаи, Обединети Арапски Емирати
1
2. Блекпул, Велика Британија
2
3. Мексиканскиот залив, САД
3
4. Полуостровот Кејп Код, САД
5
5. Ичајдони, Вест Корк, Ирска
8
6. Плажа дванаесет апостоли, ВИкторија, Австралија
0
7. Кејптаун, Јужноафриканска Република
88
8. Кавелосим, Гоа, Индија
гоа индија
9. Крби, Тајланд
10
10. Вајтхевен Бич, Вајтхавен острови, Австралија
0000

loading...
baner